Skip to main content

Van ‘Disco Night Life’ tot Dutch AV

Van ‘Disco Night Life’ tot Dutch AV

Profielfoto van de auteur

AUTEUR
Boaz Borggreve

DATUM
16 juli 2024

Na afloop van de opening van ons nieuwe pand, een paar weken na de bekendmaking van onze nieuwe naam, was ik wat aan het terugdenken over de evolutie van Dutch AV.

In 2007 heb ik destijds ‘Night-Life’ overgenomen van mijn vader, die het bedrijf in de jaren ‘80 was gestart als de drive-in-show ‘Disco Night Life’. Destijds had hij een aantal vaste opdrachtgevers, waaronder Lost in Music & Salsa contigo in Musis.

Op de achtergrond hielp ik op een gegeven moment al aardig veel mee; zelf spullen maken zoals kabels en besturingssystemen en steeds meer los verhuren. Totdat ik het dus vol trots mocht overnemen in 2007. Mooi hoe zoiets kan groeien; de opbrengsten van de losse verhuur gingen in een potje om het vervolgens weer te investeren in nieuwe spulletjes.

Gestart in een garage, totdat deze tot de nok gevuld was. Gelukkig was daar de garage van oma, die ik mocht gebruiken na geholpen te hebben deze op te ruimen. Vanaf daar ging het snel; een derde garage, eerste medewerker Frank Vleeming, de realisatie dat we dit niet meer vanuit 3 garageboxen konden doen. Het eerste pand in Arnhem van 300 m2 (2010), het tweede pand Duiven van 700 m2 (2014) en nu dus ons nieuwe, 1200 m2 grote pand in Arnhem.

Sindsdien hebben we voor meerdere (internationale) opdrachtgevers mooie dingen mogen maken. Evenementen, festivals, musea, themaparken…Het maakt trots dat ik het bedrijf heb mogen verder ontwikkelen op de fundamenten die m’n pa gelegd heeft. Mooi moment dus ook toen ik in april samen met hem én mijn zwager (die inmiddels mede-eigenaar is) op de knop mocht drukken om het nieuwe pand én de nieuwe naam officieel te openen.

Nogmaals bedankt voor jullie komst, het was een geweldige dag!